Hoe een eetbare print zorgt voor een mooiere taart

Als je graag een taart wilt decoreren dan kun je kiezen voor een eetbare print. Dit is een speciaal soort papier, dat dus eetbaar is en je kunt gebruiken voor het decoreren van je bakcreatie. Het papier van een eetbare print noemen we ook ouwe, of simpelere gezegd eetpapier. Ouwel bestaat uit wit ongedesemd baksel van aardappelzetmeel. Bij een eetbare print heb je de keus uit een kant en klare print of een print van een eigen ontwerp. Met een persoonlijke print creëer je een volledig eigen draai aan je bakcreatie.

Lees in deze blog meer over een eetbare print en hoe deze jouw taart naar een hoger niveau kan tillen.

Het verschil tussen ouwel en frosting

Bij een print die je kunt eten en gebruiken als decoratie heb je dunne en dikke ouwel. Dunne ouwel is het meest voordelig en erg geschikt om te gebruiken als je eens iets wilt proberen. Hier hoeft geen lijm bij aan te pas te komen. Voor dikke ouwel heb je wel eetbare lijm nodig om de print op de taart te plakken. Let op dat je ouwel nooit vast moet plakken met water. Het grote voordeel van ouwel is dat je het kunt meebakken met de taart. Het papier is namelijk hittebestendig.

Naast ouwel is er ook nog Frosting. Dit is een dun printbaar laagje op zetmeelbasis dat naar suiker en vanille smaakt. Lekker zoet dus. Achter de frostingsheet zit een dun laagje plastic. Deze moet je er voor gebruik afhalen. In tegenstelling tot ouwel is frosting niet geschikt voor hoge temperaturen, maar wel ideaal voor op ondergronden zoals: fondant, cream of marsepein. Je kunt de print ook op slagroom gebruiken. Zeef dan wel eerst een dun laagje poedersuiker over de slagroom en leg dan daarop de print. Frosting is eigenlijk de mooiste variant van een eetbare print.

Het begint bij de basis

De juiste bakspullen zorgen natuurlijk voor de basis van een bakcreatie. Vanuit daar kun je gaan kijken naar decoreren en hoe je de taart naast lekker proeven er ook mooi uit kan laten zien. Je kunt voor decoratie allerlei verschillende producten gebruiken. Van glitters, tot rolfondant, marsepein, snoepjes, fruit en echt nog veel meer. Natuurlijk kun je ook een eetbare print gebruiken. Het grote voordeel daarvan is dat het een gemakkelijke en snelle manier is om een taart in een mum van tijd mooi te decoreren.

Er zijn vaak al een aantal vaste prints te verkrijgen. In de meeste gevallen voor kinderen, aangezien decoreren voor kinderen lastig kan zijn. Natuurlijk ziet een plaatje van hun favoriete tv held of sprookje er heel erg leuk uit op een taart. Zeker wanneer er gebruikt wordt gemaakt van een thema feestje. Naast kinderen kunnen eetbare prints ook voor de ouders zijn. Als papa en mama het decoreren beu zijn kunnen ze een eetbare print aanschaffen en opplakken. Voor een geheel persoonlijk touche eraan kun je zelf een foto of eigen afbeelding laten drukken op een eetbare print. Dit maakt het heel persoonlijk. Het is daarin uiteraard maar net wat je persoonlijke voorkeur is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.