Tips voor een geslaagd buffet

Een buffet is een ideale oplossing wanneer je voor een grote groep mensen het eten moet verzorgen. Een van de grootste voordelen van een buffet is dat je de mogelijkheid hebt voor variatie. Je kunt een aantal gerechten op tafel zetten zodat jouw gasten zelf kunnen bepalen wat zij lekker vinden en wat ze kunnen opscheppen.

Een buffet lijkt bedrieglijk eenvoudig, want je zet wat eten op tafel en klaar, toch? Nee zeker niet. Of je nu een zomers buffet organiseert of de gasten op jouw feestje gewoon iets te eten wilt aanbieden, met onze tips kun jij zonder moeite de perfecte buffettafel stylen. 

Tips voor het dekken van een buffettafel

Het oog wil natuurlijk ook wat en met een goed gestylde tafel zullen jouw gasten niet bij het buffet weg te slaan zijn. Buffetten zijn ideaal wanneer je een grote groep mensen iets te eten wilt aanbieden. Zo kun je bijvoorbeeld een heerlijk zomers buffet op tafel zetten met lekkere salades en pasta’s, of juist een winters buffet met heerlijke stamppotten en soepen. Vergeet bovendien niet om een drankdispenser op het buffet neer te zetten, zodat jouw gasten constant zelf hun drinken kunnen bijvullen. Vul de dispenser bijvoorbeeld met lekker met water en wat schijfjes komkommer voor een aangenaam smaakje aan het water.

Bescherm je tafel!

Niets is zo zonde dan vlekken op je tafel. Daarom is het belangrijk om je tafel tijdens het buffet te beschermen met een tafelkleed of tafelloper. Ook erg handig zijn de wegwerplakens. Hoe dan ook beschermt het je tafel en bovendien ziet de tafel er al een stuk meer aangekleed uit.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.