Voordelen van fruitbomen in je tuin

Het is leuk om een aantal bomen en planten in je tuin te hebben. Dit heeft meerdere redenen. Zo is het bijvoorbeeld leuk als je tuin er kleurrijk uit ziet door alle planten en bloemen die je hebt geplaatst. Daarnaast kan het ook erg leuk zijn om een aantal fruitbomen in je tuin te plaatsen. Je kunt hier veel profijt van hebben en bovendien kan dit er erg mooi uit zien. Dit zijn de voordelen van het hebben van eigen fruitbomen.

Je eigen fruit kweken

Wanneer je op zoek bent naar een aantal leuke bomen voor in je tuin, kun je een aantal fruitbomen kopen. Je kunt dan zelf bepalen wat voor bomen dit moeten zijn. Het is verstandig om fruitbomen te kiezen die je mooi vindt, maar vergeet ook niet na te denken over wat voor soort boom dit is. Als je bijvoorbeeld niet van appels houdt, is het niet slim om een appelboom aan te schaffen. Het leuke van het hebben van eigen fruitbomen is het feit dat je hierdoor echt zelf fruit kunt kweden. Voor mensen die van biologisch fruit houden is dit extra handig. Je weet dan namelijk helemaal zeker dat er geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Veel mensen die een eigen fruitboom hebben genieten ieder jaar weer van hun eigen vruchten. 

Je eigen fruit verkopen

Als je een aantal fruitbomen in je tuin hebt, is de kans groot dat je niet al het fruit zelfstandig kunt opeten of verwerken in gerechten. Daarom kan het een goed idee zijn om een deel van dit fruit te verkopen. Veel mensen kopen liever fruit van iemand die het zelf heeft gekweekt dan bij een supermarkt. Het is daarom een goed idee om een deel van je eigen fruit te verkopen waardoor je uiteindelijk de aanschaf van de fruitbomen terug kunt verdienen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.